Slusen

Vi vil bygge den sluse, som er beskrevet i det forrige sluseprojekt. Vi vil ikke bygge højvandsmure og plantekummer på nordsiden af havnen, eller forhøje diget på Sydstranden. Læs evt. hvorfor her.

Der var mange meninger om løsningerne syd og nord for slusen, og mange havde svært ved en oversvømmelsestrussel, som måske først er aktuel om 30 år.

Derfor vil Folkeslusen starte med at bygge slusen, som beskytter til en vandstand på +1,8 m over normalen. Det svarer til en 20-års hændelse inkl. bølgetillæg, og det kan alle forholde sig til.

Slusen skal bygges som beskrevet i det forrige projekt og den beskytter til en vandstand på +2,5 m over normalen. Kommer vandstanden over +1,8 m, så løber vandet udenom slusen, og ind i byens huse. Det er jo ikke så godt, og det er forholdsvis let at undgå, som man kan læse her.

Slusen bliver altså bygget til +2,5 m. fra starten, for det er simpelt hen for dyrt, at forhøje den senere. Når det lykkes at få bygget slusen, så kan vi jo holde øje med, hvornår udviklingen i vejrforholdene gør, at der kan samles interesse og økonomi, til at beskytte nord og syd for slusen, op til en stormflod op til +2,5 m.